Anmeldelser
0 +
Kataloger
0 +

Tid til nytår:

  • 00Dage
  • 00Timer
  • 00Minutter
  • 00Sekunder

Intet nytår uden at tjekke vejret!

Der findes gode nytårsaftener, der findes de dårlige, hvor vejret er elendigt! 
Vi har samlet nogle gode råd og vejledning herunder, så du kan håndtere dit fyrværkeri sikkert!

Vejr

Vi arbejder på at få billeder færdig til denne side. Vi beklager!

Tjek hvad vejrudsigten siger om vejret!

Vejret har meget at sige, når du skal ud og skyde dit fyrværkeri og man kan allerede tidligt starte med at tage sine forholdsregler, så man sikre et godt og sikkert “nytårs knald”
Først og fremmest handler det om at tjekke op på, hvordan vejret bliver, om det bliver meget regn, sne, blæst eller lign. da det kan have betydning for affyringen af dit krudt.

Både TV2 og DMI har gode sider der kan give et estimeret Nytårs vejr bud.

Det våde og regnfulde vejr

Hvad regn angår, er det ikke helt så problematisk som vind og blæst, det giver dog nogle udfordringer med lighteren. Her kan en storm lighter være at foretrække.

Fyrværkeri kan sagtens brænde, springe og være flot i regnvejr, der er bare et par få ting, man skal tage til eftertanke.

  • Pas på dit fyrværkeri ikke bliver vådt, da en våd lunte tænder ikke.
  • Sørg for dit krudt ligger i poser, indtil det afskydes
  • Lad ikke batterier og lign. stå for længe på våd asfalt inden afskydning
Billede er på vej

Det blæsende vejr

Vind og blæst er tit det, man defineret et godt raketvejr.

Hvis det blæser eller stormer meget kraftigt, kan det være uhensigtsmæssigt at affyre sine raketter – især dem af mindre størrelse, da de let bliver taget af vinden.

Dog kan de store raketter i de fleste tilfælde godt skyde op, men det er noget, man skal vurdere under affyringen. Under ekstrem vind frarådes det. Hvis vejret ikke er det optimale raket vejr, er det dog ikke sagt, nytår er ødelagt.

Det er i det fleste tilfælde stadigvæk muligt at skyde ting op med rør, altså bomberør og batterier, da oftest bliver skud meget kraftigt til vejrs kan vinden ikke tage skuddene. Effekterne kan dog trækkes lidt over himlen, især time rain og lign. der plejer at dale fra himlen, kan flyve lidt sidelæns i kraftig vind.

Når det blæser, tilrådes det at finde vindretning og sørge for tingene ikke blæser ind i bygninger eller lign. ligeledes kan det være en fordel at bruge en bygning som læ mod den hårdeste vind. dog stadig med en god respektafstand.

Hvis det blæser, skal der også tænkes en ekstra gang, om der er brandbare ting i nærheden, da tingene hurtigt kan udvikle sig.

Billede er på vej

HUSK NU!

Husk fra og med 2014 må vi ikke fyre raketterne af den 1-2 januar mere, så hvis der er tidspunkter, hvor det egner sig godt i løbet af aften eller dag, bør de bruges der, eller gemmes til næste år.

Det ugennemsigtige vejr - Tåge & diset

Det er noget af det mest irriterende for den glade fyrværkeri entusiast, det gør, at effekterne bliver mere sløret og i nogle tilfælde næsten usynlige.

Der ikke nogen råd her udover prøve at vente til et bedre tidspunkt på aftenen.

Vi håber hvert år, at det er perfekt vejr, men desværre er det ikke altid sådan!

Billede er på vej

Det kolde og det hvide vejr

Som far altid sagde “Vi vil have store snedriver, som vi kan sætte vores raketter i”

Nu har det ikke været tilfældet de sidste år med hverken store snedriver eller snevejr, men under alle omstændigheder er afskydning fra snedriver ikke altid den smarteste løsning.

Fyrværkeri er kort sagt ild og gløder og sne er frossen vand, så når fyrværkeriet afskydes som raketter, vil en masse gnister ryge ned på snedriven og smelte den. Ved raketter der er lidt tid om at lette eller der sidder fast, kan det have fatale konsekvenser, da den kan vælte og skyde hen af vejen, men også blive siddende i og springe ved jorden.

Derfor bør snedriver ikke bruges til andet en heksehyl, romerlys og andet småt junior krudt. Bomberør kan heller ikke anbefales, da de mange skud kan øge hullets størrelse og få røret til at vælte.

Billede er på vej

Batterierne skal ALTID stå plant og fast, det kan være svært med sne og is, og her må man lige gøre lidt for arbejde. Gå eventuelt ud tidligt og ryd et område med salt og skovl, så der er plant underlag, eller også kan man lægge en passende plade at stille sine ting på.