Dette er Ronnie’s fortælling om hvordan det er at være fyrværker.

Der er rigtig mange regler og love som man ALTID skal overholdes – også som fyrværker. Nogle af de ting jeg som professionel fyrværker altid søger for og altid gør når jeg skal skyde af har jeg beskrevet her.

Den første regel der gælder er ALTID at være ædru, ikke påvirket af stoffer eller lignende. Du har også ansvaret for dem som står og kigger på dit fyrværkeri.

Når du skal i gang med fyrværkeri og er ved at gøre tingene klar, skal du altid sørge for, at der er masser af plads – også i luften da nogle batterier skyder i vifte og derfor fylder mere på himlen. Derfor er det vigtigt at læse instruktionen på batteriet/bomberøret/raketten så du ved hvad du har med at gøre.

Når man så er klar til at skyde af, så ved jeg af erfaring at mange bare går 5m væk, sætter fyrværkeriet og tænder det. HUSK den som tænder lunten er den som har ansvaret for fyrværkeriet. Gå altid 25m væk fra folk/publikum. De får også mere ud af det når man ikke står og kigger lige op i luften.

Husk at batteriet SKAL stå på et plant underlag; bomberør spændes fast så de ikke kan vælte eller på andre måder skade andre mennesker. Det samme gælder for raketter – i gamle dage kunne man bruge en flaske som rampe til raketten, men i takt med at disse er blevet større er dette IKKE en måde at gøre det på. Brug hellere et par kroner på en raket holder der hvor du køber dit fyrværkeri. Den kan bruges i mange år.

Husk altid at behandle dit fyrværkeri som et lille barn.

Kast ikke med det og lad det ikke blive fugtigt eller på andre måder få vand da det kan gøre krudtet ustabilt og MEGET farligt. Er fyrværkeriet gået i stykker eller har det på anden måde taget skade så skyd det IKKE af. Aflever det på genbrugspladsen så skaffer de det af vejen

En rigtig god ide når man skyder af er, at have en lygte med så man altid kan se hvad man laver. En anden god ide er at have en ildslukker eller en spand vand med, så man kan slukke eventuelle små brande i afskudte batterier. En ting man ALTID skal have med er briller – selv de professionelle fyrværkere som har skudt rigtig meget fyrværkeri af og er udannet til at håndtere fyrværkeri, bruger sikkerhedsbriller.

Når nu du er nået dertil hvor der skal skydes fyrværkeri af og alt er på plads, så husk ikke at blive for ivrig, tag det stille og roligt og brug hovedet –  folk skal nok stå og kigge på dit krudt selvom det tager 5 minutter ekstra når du tænder fyrværkeriet. En god ide kan være at anskaffe sig en tændpind – en form for kæmpe tændstik. Man kan købe dem næsten alle steder og prisen er meget overkommelig. En tændpind kan holde til de fleste shows og man behøver kun at tænde den én gang.

Når du tænder fyrværkeri skal du stå op, holde armen med tændpinden strakt således du kommer så langt væk med hovedet og kroppen som muligt. Man skal huske at fyrværkeri kan have fejl og kan gå igang i det øjeblik man tænder.

BRUG aldrig hjemmelavet fyrværkeri og køb aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri. Tænk på, at dem der fremstiller fyrværkeri gennemgår en lang uddannelse inden de må gå igang med at fremstille det.

En fuser tror jeg alle vi har oplevet og hvad gør man så ? Jeg skal ikke bestemme hvad I skal gøre men jeg kan fortælle hvad jeg som professionel gør ved en fuser. Hvis jeg har et batteri som jeg med sikkerhed ved at der har være sat ild til, men af en eller anden årsag ikke er gået igang, så lader jeg det stå. Dagen efter fjerner jeg det, iført sikkerhedsbriller og med hjælp fra en skovl, så jeg ikke har batteriet i mine hænder. Ned på genbrugspladsen med det. HUSK vand på et batteri som ikke er gået af gør krudet ustabil og mere farligt

En af de ting som gør dig til en god fyrværker er  ALTID  at have respekt for fyrværkeri. Det er farligt og det kan forårsage store skader hvis man ikke behandler det rigtigt.

Det var lidt af det jeg vil dele med jer i er altid velkommen til at skrive en mail til os med evt. spørgsmål så vil vi besvare dem hvis det er muligt

HUSK Nytårsaften er en fest og vi skal alle passe på hinanden.

Forhandler kortet er i øjeblikket ude af drift!