Fyrværker uddannelsen

Når man snakker om festfyrværkeruddannelsen, så er der tale om to forskellige uddannelser. Der er scenefyrværker, som har med scenefyrværkeri i kategori T1 og T2 at gøre, samt konsumfyrværkeri. Scenefyrværkeruddannelse varer cirka 24 lektioner. Derudover er der festfyrværker, der må anvende konsumfyrværkeri samt professionelt fyrværkeri. Festfyrværkeruddannelsen varer cirka 40 lektioner.

Selve uddannelsen

Man skal igennem lektioner i forskellige ”fag” i løbet af uddannelsen, men som skrevet ovenover, så skal scenefyrværkeren kun igennem 24 lektier før de skal til eksamen.

Uddannelsen tager udgangspunkt i, at man ingen eller begrænset erfaring har inden faget. Det er ligeledes delt op, så man både får teori, men samtidig også får noget praktisk i forhold til enten uddannelsen som scenefyrværker eller festfyrværker.

Under introduktionen er der en præsentationsrunde, hvor man har mulighed for at fortælle, hvor meget erfaring eller kendskab man har til fyrværkeri og selve. Dette skal være med til, at undervisningen kan tilpasses.

De 2 uddannelser

Det er sådan, at man tager uddannelsen på samme tid. Scenefyrværkeruddannelsen varer cirka 2½ dag, mens festfyrværkeruddannelsen varer cirka 5 dage

Det er samtidig vigtigt, at man, for at kunne gå til eksamen, skal have bistået en uddannet festfyrværker ved mindst 10 arrangementer.

En af kursusudbyderne i Danmark er Fyrværkeribrancheforeningen. Det er dem, som står for uddannelsen, og her gør vi opmærksom på, at denne uddannelse koster penge.

Man kan gå ind på deres hjemmeside for at høre yderligere om uddannelsen. Derudover er der mulighed for at se priserne på deres festfyrværkerkursus og eventuel tilmeldelse.

Oversigt over de 2 forløb og lektioner

[TABS_R id=3022]

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere

Pyrotest live
OFFLINE

Announce

Nyt
website

2021 EDITION

pyrotest

Pyrotest er i øjeblikket i gang med re-design af flere sider her på websitet.

I kan på nogle af siderne allerede nu se nogle af de ændringer vi har gang i.
Vi undskylder for rodet!